söndag 1 mars 2009

Just nu...

... har vi en person här hemma som utan vidare förvarning får fnatt om man själv råkar glömma av sig och kalla henne för M. Själv glömmer hon inte för en sekund att hon inte alls är M, utan Pippi! Övriga familjemedlemmar får finna sig i att allt efter Pippis godtycke och humör blir fördelad rollerna som Tommy eller Annika. Ända tills hon lika plötsligt är Askungen, och befaller oss övriga undersåtar att leta fram det rosa hårbandet som skall ligga i det genomskinliga plasthjärtat i Askunge-boken. På bilden nedan poserar hon dock i sin "ratta". På svenska även kallat diadem.

... har vi en stolt O med tandlöseglugg, 10 tand-fe-riksdaler rikare. Grannkillen A, några år äldre, var inne hos oss samma dag som tanden for ut. Han berättade att han minsann hade tappat flera tänder, och instruerade O att han skulle lägga sin tand i ett glas med vatten bredvid sin säng när det var läggdags. "Ja just det", sa jag. Och sedan "då brukar det ligga en enkrona i glaset när man vaknar, eller hur?" Jag lider inte helt utan orsak av viss åldersnoja för tillfället, och påspädd till brädden blev den av den totalt frågande blicken jag fick av A när han sa "nä, en tia brukar det vara". Hmmm, jo, viss inflation har det nog helt klart hunnit bli sedan den tiden när jag tappade tänder...

... dille på fisk. Panerad torsk till lördagslunch, stekt strömming till söndagslunch. Dagens husmorstips hittas dock under fliken halvfabrikat. Imorgon får vi dagishämtningshjälp, och vett och samvete kräver att det finns middag i kylen åt barn och moster. Efter en hel dag på Universeum kan min lust att ställa mig att laga middag kl 8 på kvällen dock sammanfattas med "Njet!". Då beger man sig pronto till den lokala Coop och inhandlar ett styck paket köttfärs och ett paket Lasagnette. Tillagas enligt instruktionerna på paketet, med tillägg av så mycket grönsaker som möjligt, ikväll riven squash och rivna morötter. Resultatet blir - visserligen kryddat med smarrigheter som glutamat etc - men ändå, smaskens! Och dessutom, vilket är själva vitsen med det hela, i ett huj!

... har vi försökt göra eget smör. Men det var ingen som orkade skaka burken med vispgrädde tillräckligt länge/ihärdigt/utan uppehåll, så det blev istället något slags mellanting mellan smör och vispad grädde. Men man vill ju inte slänga mat, och viss kreativitet besitter man ju ändå, så lösningen blev rostmacka med sylt, och misslycket på toppen. Konstigt nog behövde vi inte slänga minsta dugg av det.











4 kommentarer:

Lotta Sultan sa...

detta inlägg behöver egentligen inte kommenteras...kolla mitt inlägg "långstrumpkomplex" under kategorin storasyster. been there...

SanKan sa...

Ha ha - var inne och läste ditt inlägg - det är verkligen på pricken!! Och precis som du skriver infaller det tydligen kring barnets 3-årsdag - M fyller 3 om ganska exakt en månad.

Lotta Sultan sa...

hmmm. då är hon tidig för sin ålder. det har inte riktigt gått över. men som du säger, objekten ändras. idag tex var jag mammakatt, lillasyster barnkatt och storasyster bebiskatt.
när lars kom hem lite sent och små sur fick han vara hund...rätt åt honom!

SanKan sa...

:-DD stackars Lars! Hoppas han inte behövde äta ur en skål på golvet iallafall!