söndag 1 februari 2009

På G

Jag kör vidare på grodd-temat med följande favoritmacka:


Rågbröd, mosad avocado, örtsalt, alfalfa-groddar. Smakar mumsmums, och jag älskar mixen av de olika konsistenserna - det halvsega tuggmotståndet i rågbrödet, moget mjuk avocado och krispiga groddar!

Så här lätt är det att grodda:

Testa t.ex. med adzukibönor, mungbönor, gröna linser, eller alfalfafrön.

Skölj 1 dl av frön, bönor eller linser och blötlägg över natten. Häll bort vattnet och skölj dem igen. Låt burken stå under en handduk, gärna upp och ned med nät över öppningen så att vattnet kan rinna av ordentligt. Anledningen till handduken är att groddningen sker bättre i mörker.

Skölj sedan groddarna 2 - 3 ggr per dag, låt rinna av ordentligt varje gång. Efter 4 - 5 dagar är groddarna klara. Ställ dem nu i fönstret så blir de vackert gröna. Förvara groddarna i kylen.
Hållbarhet ca 5 dagar.

Inga kommentarer: