Middagen i tisdags blev god:
Kyckling med bulgur och äppelsås
Kycklingfiléer
Crème fraiche
Röd pesto
Pärllök
Cocktailtomater
Äpplen
Dela kycklingfiléer på längden i två delar. Bryn snabbt i stekpanna.
Blanda creme fraiche med röd pesto.
Lägg de brynta kycklingfiléerna i en långpanna.
Bred creme fraiche-blandningen över kycklingen.
Klyfta äpplen, några pärllökar och några cocktailtomater, lägg dem också i långpannan. Skvätt över lite olivolja över äpplena/grönsakerna, salta peppra lite.
Stek i ugnen i ca 175 grader, ca 12-15 minuter, eller tills kycklingen är klar.
Koka under tiden bulgur i buljong enligt instruktionerna på förpackningen.
Tag upp kycklingfiléerna och lägg dem på ett uppläggningsfat.
Häll över resten av innehållet i långpannan i en kastrull, ge det ett uppkok. Detta skall bli såsen/röran. Mixa med stavmixer, blanda i lite creme fraiche, salta peppra eventuellt.
Servera med sallad.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I helgen skall jag laga den här oerhört smaskiga Frozen Strawberry Margarita-pajen.
Och kanske den här mustigt mumsiga bombay-biffen med lime-raita, eller alternativt den här hotta cayenne-kycklingen med avocadoröra uppepå!
Hmmmm jag märker precis att min nyss påbörjade diet gör sitt eget lilla avtryck här... Matfixerad är visst ordet.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
gött!
håller du också på med gi, måntro?
Jo, försöker mig på något i den stilen... iallafall typ varannan dag :-DD
Skicka en kommentar